Söndag

Söndag, en skön dag när vi fixar runt här hemma och bara är. Döttrarna leker och mamman och pappan ordnar med praktiska saker som städ,sortering av diverse saker, undanplockande, tvätt och disk.

En dag att vandra runt och vara i någon form av effektiv stillhet. Tillsammansvaro och gemenskap. Ljudet av döttrarnas lek fyller huset och musik spelar lågt ur högtalarna.

Mamman har satt igång bröddeg som nu står på jäsning och pappan skall ordna med akvariet. Senare idag skall släktfiolen som är från från 1930-talet hämtas. Vi lämnade in den hos en duktig reparatör här i byn innan jul och nu är fiolen färdig. Det skall bli spännande. När vi fick den hade den två mycket löst spända strängar och var allmänt sliten. Nu är den iordninggjord av en mycket duktig yrkesman som spenderat hela sitt liv med att reparera och bygga fioler.Fiol

Glada och kärleksfulla tankar går idag till vännerna utlandssvenskar som för några dagar sedan födde en ny liten familjemedlem. Det är fantastiskt att befinna sig känslomässigt nära livets stora mirakel.

Fin söndag till er.

2 comments

  • Söndagar är en bra dag för plock och städ i lugn och ro!
    Hur går det för stora tjejen, trivs hon bra och har fått kompisar i nya klassen?
    Sandra

    • Hej Sandra
      Ja, söndagar är lugna och sköna dagar.
      Största dottern har det mycket bra i sin skola. Hon stortrivs och vi är så glada och tacksamma.

      Önskar dig en fin vecka.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.