Snällt!

Så händer förstås fina saker också i barnens skola.

Det är tråkigt att barnens arbetsmiljö är bullrig, att det saknas ordentligt med vuxentillsyn och att det visas bristande respekt mot barnen från de vuxnas sida. Undrar över en hel del saker men försöker också att se det som är bra. De små guldkornen som gör det värt att kämpa på.

Som igår när största dottern efter skoldagens slut kommer mot bilen glädjestrålande och bär på något under armen. Det hon bär har jag inte sett förut och då hon kommer in i bilen utbrister hon ”titta, den här har jag fått av min kompis!”

Barnen har denna termin i syslöjden fått brodera på någonting av ett eget val. Dottern har broderat på ett tygstycke som skall bli en kökshandduk, för det vet hon att mamma använder flitigt och blir glad för. Dotterns vän, en söt och mycket snäll liten flicka, har broderat på en kudde hon sytt i syslöjden. Dottern har inte fått titta på vad det är vännen broderar men så igår blev vännen färdig.

På kudden står dotterns initialer broderade. Kudden är en present från vännen. En egenhändigt skapad present. Ett hantverk. Något denna flicka har kämpat med ett helt läsår. Först har hon sytt kudden och sedan har hon broderat så fint på den. Dottern blev så glad och mamman alldeles lycklig för dotterns skull.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.