Morgontankar

Så har alla skoldöttrarna lämnats av på skolan. Grannpojken verkar tycka att det är mysigt att fara iväg med oss allihop för han håller sig i närheten av oss även på skolgården. Gör små lovar ut och vänder sig sedan och vinkar. Det känns tryggt och bra.

Idag var det många barn ute och lekte men inte såg jag så många skolanställda vuxna ute på skolgården. Inte någon alls faktiskt. Så den här mamman fick rycka in när några barn slog sig. Blåsa på onda knän och så.

Den bristande vuxennärvaron skall jag tala med lärarna om när jag hämtar döttrarna. Mamman står kvar till det att yngsta skolflickan gått in, men tänker att de andra skolbarnen som inte är mina också behöver vuxentillsyn där de springer runt och leker på morgonen.

Även om skolmorgonrutinerna nu går bra är det ändå mycket skönt att helgen snart är här. Det skall bli skönt att få sova lite längre på morgonen, inte behöva vakna av en väckarklocka.

Önskar er en fin fredag.

2 comments

  • Det är bra att man kan rycka in som vuxen när det behövs. Samtidigt som det är synd att det behövs, i alla fall på en skola.
    Du har skrivit om bråkdagar ibland. Vi hade en sådan igår hemma hos oss. Med halva familjen förkyld och dessutom en pratglad farmor på besök. Som tur är så är en dag inte så jättelång.

    • Hej Judith
      Hoppas att ni kryar på er fort. Skolstart brukar betyda många olika virus i omlopp. Trist, hoppas att ni blir friska snart.
      Kram

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.