Vardag, spel-lycka och lite annat

Skolvardagen är i full gång. Mamman kör hit och dit och organiserar och förbereder.

Musiklektioner här och läxor där och telefonsamtal, sms och e-post som skall svaras på. Och så har mamman varit uppkopplad mot universitetet och läst kurslitteratur och hjälpt minsta dottern som nu enligt egen önskan också hon är med i musiksystraskaran.

Vår underbara fiolfröken gav minsta dottern plats att spela där en annan elev slutat. Mitt i terminen och dottern är så lycklig. Så oerhört lycklig.

’Mamma, jag är så nöjd med min fiol. Jättenöjd. Den är finast. Å så roligt. Nu kan jag också spela.’

Det är underbart att se barnen utvecklas och finna sin väg. Underbart att se lyckan i ögonen.

Mamman njuter så samtidigt som tonårsdottern och mamman åter har svårt att nå fram till varandra. Jag måste försöka mer och bättre eftersom det är den vuxnes ansvar att få relationen att fungera. Mitt ansvar att inte bli arg och ledsen när dottern prövar världen och stretar emot. Mitt ansvar att inte låta mig provoceras. Svårt. Men nödvändigt. Alldeles nödvändigt.

Veckan har börjat med instrument-spel-lycka, skolrundor, läxor, universitets-uppkopplings-föreläsning, mycket matlagning och några konflikter. En ganska vanlig vecka helt enkelt.

Fin onsdag till er.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.