En gemensam lösning

Efter kris och konflikt följer framsteg, försoning och närhet om man så vill och tillåter.

Mamman har tänkt och tänkt och sedan talat med största dottern. Vi har talat i lugn och stillsam samvaro. ’Så här upplever jag det när…. Hur ser du på det och hur känner du när…’ Dottern blev glad och lugn av att få tala utan avbrott och utan en enda kommentar från mamman. Bara stilla lyssnande och sedan fick mamman tala. Stilla, sakligt och lugnt. Sedan fann vi en väg att gå framåt. En väg vi bestämt tillsammans.

Dottern känner sig nöjd över att få öva sin engelska med pappan. Hon känner sig spänd så fort mamman skall hjälpa med just engelskan och så blir allt fel och konstigt. Vi är överens om att det går bra att rådfråga mamman när det behövs och så får pappan ta det största ansvaret i det här ämnet.

Vi har funnit en gemensam lösning och båda känner sig nöjda. Dottern känner sig sedd, respekterad och lyssnad till och mamman har bidragit med att visa att det går bra att vissa samarbeten inte fungerar. Vi älskar inte varandra mindre för det. Vi ger varandra utrymme och visar varandra respekt. Det är en bra lärdom.

Mamman känner sig nöjd och glad.

Fin fredag till er.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.