Arbete, utanför hemmet.

Många, många funderingar har mamman. Hit och dit och fram och tillbaka.

Det är spännande att möta sin yrkesperson igen och se på riktigt hur stor eller liten del den personen har i min själ. Hur min tanke ändrats med åren och hur mitt seende och perspektiv ser ut, nu.

Och mamman försöker att vara ärlig med sig. Helt ärlig. Att skillnaden är stor ser jag nu. Mamman har tänkt mycket, reflekterat mycket och ändrat mycket i sitt synsätt. Mognat som person tror jag.

En del saker jag möter bekymrar mig. En del saker gör mig glad.

Två dagar har mamman arbetat och gått iväg hemifrån med en otroligt surrealistisk känsla i kropp och själ. Att då få många kramar och glada tillrop från hjärtliga kollegor gör gott för själen. Dessa fina människor som arbetar på i skolans värld och som ser, bryr sig om och bekräftar sina medmänniskor är mamman så glad för. Att möta hjärta och ärlighet när den egna själen är skör, det är mer än värdefullt.

Mamman har arbetat färdigt för den här veckan. Nu skall mamman ta hand om sin underbara familj som jag är så oändligt tacksam för.

Fin onsdag kväll till er.

4 comments

  • Kan tänka mig att det är många funderingar. Själv är jag hemma just nu, men tänker ofta på när det är dags att arbeta igen osv och hur det kommer att bli. Allra helst vill jag förstås vara med familjen, men det finns något bra också med att vara ifrån varandra lite då och då, nämligen att man kan längta efter varandra och att det blir lite extra roligt när man ses. Men det förutsätter förstås att man har ett arbete som inte tar musten ur en utan där man trivs och att man arbetar vettiga tider. Önskar dig all lycka till och hoppas att det blir bra! Det låter ju som om du har turen att ha trevliga kollegor. Trevlig helg!

    • Hej Fru S
      Ja, många funderingar. Men visst är det som du skriver bra att få längta och verkligen uppskatta de dagar jag är hemma. Att få vakna i lugn och ro med barnen utan väckarklockor eller ivägfärd var mer än fantastiskt.
      Tack för dina ord och trevlig helg till dig också.

  • Hur har första arbetsveckan varit? För mig har det varit väldigt intressant och roligt men samtidigt väldigt nervöst. Måste rodda rätt på saker som behöver fungera när eleverna kommer. Jag hoppas att jag inte har gett mig ut på för djupt vatten. Är nya banor jag ger mig in i nu men roliga sådana. Jag jobbar också tre dagar i veckan och får bättre tider nu för min pojke än tidigare. Det gör mig väldigt, väldigt glad!

    • Hej Erika
      Veckan har varit bra. Vi har börjat med föreläsningar och workshops där stora frågor behandlas, som ’vad är en människa’, ’hur ser vår värdegrund ut’, ’vad är frihet’, ’varför arbetar jag just här’ och andra spännande frågor. Huvudet har arbetat frenetiskt och jag har åkt hemåt med huvudvärk varje dag men med intressanta frågor i själen.
      Nästa vecka blir troligtvis mer åt det praktiska hållet.
      Spännande med slöjd, tycker jag. Hur tänker du i planerandet av årets undervisning?
      Önskar dig en fin helg.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.