Trädgård

Att plantera träd är underbart och får mig att må bra. Det är härligt att titta på olika träd och sedan välja något eller några som vill flytta hem till oss. Det är roligt att tillsammans fundera över var träden skall stå och att gräva hål för trädets rötter att stå i, vattna ordentligt, fylla på med ny fin jord, och sedan trycka till ordentligt ovanpå all jord så att trädet står stabilt. Sedan går mamman och pratar med träden för att se att de mår bra. Det är också trevligt och skänker ro och glädje.

 
Träd som förhoppningsvis kommer att skänka frukt under många år om vi sköter de väl. Idag planterade vi två plommonträd, ett gult plommon och ett rött.

Det är fantastiskt att få plantera träd i den egna trädgården. Mamman vet inte riktigt varför kärleken till träd vuxit sig så stark. Det är något fint och stabilt över träd. Som att de länkar samman olika tider och generationer på något sätt. Och så detta med att kunna plocka egna frukter. Frukter som vuxit här hos oss. Det är rikedom.

Eftersom rådjur och älgar bor här intill och runt oss måste vi, om vi vill ha vår frukt ifred, skydda träden. Mamman lindade för ett tag sedan in äppleträdens fina små grenar i blått bärnät. Det var inte så vackert men skyddade träden bra. 

Pappan har löst det bättre genom att hägna in hela fruktträdgården med rådjursnät. Stolpar har sågats till, förankrats ordentligt i jorden och målats i samma vackra ljusa faluröda slamfärg som huset. En grind har pappan också byggt och mamman har målat. 

Vid två stolpar har vi dessutom planterat olika sorters kaprifol som vi hoppas kommer att växa upp fint och ge det inhägnade området ytterligare skydd.

Trädgårdsarbete är härligt!

Fin pingstdag och söndag till er.

2 comments

 • Vilken härlig bild! Och jättefin lösning på problemet med uppäten frukt. Jag älskar också att plantera träd i vår trädgård som vi fick för ett år sedan. Plommon och äpple blev det sist!

  • Hej Erika
   Tack!
   Visst är det härligt att plantera. Att få ha trädgård är en gåva.

   Önskar dig och dina en fin helg.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.