Böcker och tankar

Mamman läser böcker om Carl och Karin Larsson. Mest om Karin läser jag som verkar ha varit en uppfinningsrik, driftig, intelligent, konstnärlig och jordnära person. En person mamman känner ett band till. 

Karins lekfullhet i inredning, tyg och färger fascinerar mig. Hennes val av mönster, färg och kombinationer gör mig glad och får mig att känna mig härligt fri. När mamman tittar upp från böckerna ser jag mycket färg och mönster. Inredning som gör själen glad. Hemtrevnad.

Här i vårt hem har vi skapat både lugn och lekfullhet. Med tapeter skapade från gamla mönster har vi fått ett riktigt personligt hem. Ett mysigt och vackert som mamman blir så glad av och i.

Döttrarna sommarlovsmyser och vill vara här i vårt hem hela tiden och mamman njuter så av att bara vara, ordna och pyssla. Vara här tillsammans utan tider att passa. Vi är och det är underbart.

Jag läser kloksaker i böckerna. Kloksaker mamman sett och hört förut men som är bra att läsa igen. Kloksakerna är nedtecknade av Karin Larsson någon gång i ett brev till någon nära och kär. Hon skrev för länge sedan ord som mamman känner i sitt hjärta idag. Ord som på något sätt är förbjudna i vårt samhälle av idag. 

Karin skriver apropå att kombinera hemarbete med en karriär: ’Man räcker ej till på två håll. Då måste ettdera gå på slarv och man blir ledsen och utpinad i onödan.’ Så känner mamman att det är. Det är svårt detta med balansen. Karin var en klok själ. Mamman läser vidare intresserat.

Fin onsdag till er.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.