Våren, världen och tankar

Mamman njuter av att våren är här. Det är härligt med trädgårdsprojekt och knoppar som syns lite överallt i skog och trädgård. Och idag skiner solen från en blå himmel och barn leker utomhus utan jackor och varma kängor.

  
Det har varit en jobbig vecka med mycket tankar, gråt, resignation, ilska och trötthet. Faktiskt har mamman fått ta lite magmedicin för att fungera. Blåbärsdryck är också bra. Stressen sätter sig i magen på mamman. Trist. Men med värdefull tankehjälp har mamman slutat gråta och kämpat på och emot. 

Det är så svårt att förstå sig på samhället. Jättesvårt. Ibland, eller faktiskt väldigt ofta, vill jag stänga ute världen och istället leva i vår egen värld. Kanske är det dags att göra det på riktigt. Stänga ute. Stänga av. Strunta i. Bara leva i lugn och harmoni. Tänk så bra det vore för mamman. 

Mamman trodde att jag fått en paus från stressvärlden genom att arbeta i en del av skolvärlden som inte ingick i den allmänna stress och pressen. Men där hade mamman fel. Jättefel. Mamman mår inte alls bra och är stressad. Men hemma mår jag bra. Jag tror att det är dags att ta den informationen från själ och hjärta på större allvar.

Nu skall mamman njuta av våren och luta sig tillbaka i lugn.

Fin måndag till er.

2 comments

  • Hoppas att du hittar en lösning som passar för dig och familjen. Det är synd att det verkar finnas så få jobb där man inte bara är en kugge i maskineriet som ledningen inte bryr sig det minsta om, en pryl som ska arbeta mycket till så låg kostnad som möjligt men som slängs när den blir utbränd…
    Jag vet inte alls var man ska leta för att hitta ett mänskligt jobb. Kanske kan du, om det fungerar ekonomiskt, stå med på en lista för vikarier inom t.ex. äldreomsorgen och bli inringd och arbeta bara lite då och då? I och för sig är väl vård och omsorg kanske en sektor där stressen är stor. Kanske är det bättre att jobba i privat sektor än i offentlig?
    Allt gott till dig!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.