Söndagsfrukost med scones
Vi kände för att gosa till det lite extra idag till frukosten. Så då blev det sconesbakning på morgonen. Gott!
Ingredienser:
8-9 dl vetemjöl (eller det mjöl du råkar ha hemma och känner för)
1 tsk salt
5 tsk bakpulver
100 g margarin
4 dl filmjölk eller mjölk
Sätt igång ugnen på 250 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna och finfördela sedan ner matfettet. När du fått till en lite grynig massa häller du ner filmjölken (eller mjölken) och vänder ihop till en kladdig smet. Dela sedan smeten i fyra delar och forma fyra runda delar, ca 12-15 cm i diameter, och lägg kakorna på bakplåtspappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 12-15 minuter. När sconeskakorna blivit gyllenbruna är det dags att ta ut de.
Avnjut med någon form av marmelad eller sylt och en god kopp té. Lycka till!
Trevlig söndag till er.
Hej
Jag måste tacka för receptet du skrev för ett tag sedan. Du vet dom där frallorna som det var lite vuxensmak på. Oj vad goda dom blev. Både jag och min man och äldste son gillade mycket.
Hej Maria
Så roligt att ni tyckte om de. Frallorna har blivit lite av en favorit här också.