Kvällstankar

När barnen nattas och jag sitter vid sängkanten hinner det fara runt många tankar i huvudet.

Stora och små tankar far runt. Praktiska göromål avhandlas, saker som gjorts under dagen och saker kvar att göra. Saker som sagts av barnen som mamman vill komma ihåg.

Som att ’mamma, det luktar så gott om dig jämt, du bakar och fixar och gör saft och syr och du luktar allt det. Snällt och gott! Mamma jag älskar dig.’ Och från en annan dotters tankar kommer ’Mamma, den tanten med rullatorn där, ser du henne. De tanterna som går så, de gamla. Varför är de alltid ensamna när de går? Har de inga barn som går med. Får vi inte gå med dig när du blir så gammal? Det får vi väl, vi kan väl gå tillsammans fastän vi är stora, det blir roligare då. Så kan vi lägga saker i din korg, som en cykelkorg. Kan vi inte göra så, det vore väl roligt!’ Ja, det vill mamman. Så hemskt gärna. Tillsammans är så oändligt mycket bättre och så oerhört mycket mer kärleksfullt och mänskligt. 

Det är fantastiska små funderingar som kommer från de små människorna. Så otroligt stolt och tacksam för min fina familj.

Allt detta och lite till far runt i mitt huvud. Och så försöker mamman minnas noter, sånger, handställning och annat för imorgon kommer en dröm att uppfyllas. En dröm jag inte ens var medveten om att den var så stark. Drömmen om ett eget piano. Ett piano till familjen. Stor tacksamhet och glädje i sinnet idag.

Önskar er en riktigt fin kväll och morgondag.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.