Påskhelg

Nu är det helg igen. Påskhelg. Och vi har tillsammansledighet framför oss. Det är underbart.

Mamman har planterat vårblommor och pappan har rensat i rabatterna. Nu känns det som att våren är här.

  
Pappan har haft födelsedag och vi har sjungit, kramat, flaggat, ätit kaka med glass och lämnat över uppskattade presenter. Det är mysigt att fira varandra. Att visa hur mycket vi betyder för varandra. 

Det gör vi förstås varje dag men ändå känns det lite extra när det sjungs, hurras och lämnas över egengjorda presenter. ”Grattis Pappa”, skrivet av små händer där några bokstäver blir bakvända är oerhört vackert och känns fullkomlig kärlek.

Idag är det långfredag och vi har ätit frukost länge. Vid köksbordet sitter nu döttrar för att pyssla färdigt påskkort som de skall lämna till grannar i området imorgon. Mamman skall sticka lite mer på en tröja och sedan ordna runt här hemma med tvätt och annat.

Fin fredag till er.

3 comments

 • Mamma till fyra fina

  Glad Påsk Fembarnsmamman! Det var längesen jag gav mig till känna, men jag finns här i krokarna hela tiden. Jag blev lite gladare av att gå in hos Dig och läsa detta inlägg. Igår tog jag farväl av min fina pappa. Barnens älskade morfar. Jag satt vid hans dödsbädd. Sa viktiga saker som jag hoppas att han uppfattade. Visade honom foto på min mamma och sa att hon väntade på honom. Att de skulle få träffas nu. Och han nickade. Det tröstar lite. Idag känns det tomt och ovant. Men i min mage sjuder livet. Snart blir jag också fembarnsmamma! Mamma till FEM fina. Om åtta veckor har de 40 veckorna gått. Livets tvära kast. Sorg och lycka. Lycka och sorg. Samtidigt. Idag ska vi ordna en mysig påskafton åt barnen och påskharen ska förstås komma. Jag önskar Er sköna, lediga dagar tillsammans i familjen – det finns inget bättre. Tack för att jag kan titta in här hos Dig.

  • Hej Mamma till fyra fina
   Hoppas innerligt att också ni haft och har en glad påsk.
   Jag tror att det är för de här stunderna och mötena som jag väljer att skriva. Det är så stort att få ta del av andras tankar och erfarenheter i livet. För de här stunderna är jag innerligt tacksam.
   Det du upplever nu är otroligt stort. Mötet mellan fullkomlig glädje och sorg är nästan outhärdlig och samtidigt magisk. Tänk att ett liv på jorden är över samtidigt som ett nytt väntar i din mage på att få börja vandra på jorden. Så många känslor samtidigt. Ibland önskar jag att vårt möte var närmre. Att det gick att sträcka ut armarna för att krama dig och att kunna tala med våra röster om allt det stora som rör sig inne i våra hjärtan och huvuden. Men samtidigt är det fantastiskt att kunna mötas överhuvudtaget. Att finna varandra trots avstånd och kanske olikheter.
   För dig och er andra som delar med er av era tankar är jag mycket tacksam.

   Tänk att du också är fembarnsmamma snart. Underbart!

   Varma hälsningar och fortsatt fin påskhelg till dig och dina.

   • Mamma till fyra fina

    Tack fina Fembarnsmamman, från djupet av mitt hjärta. ❤️ Tack för Dina fina, tröstande ord. Jag hör av mig igen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.